5 soorten kast stijlen 

deurknoppen kast

1 De bohemian/botanische kast 

De bohemian stijl kenmerkt zich doordat de details cruciaal zijn, datzelfde geldt ook voor de kast. Meestal is deze gemaakt van een natuurlijk materiaal als bamboe of rotan wat weer kenmerkend is voor de botanische stijl. Het is de bedoeling dat de muur waar de kast tegenaan staat in een neutrale kleur geschilderd is waardoor de kast met inhoud er nog meer uitspringt dan het normaal zou doen.  

2 De antieke kast 

Een meubel wordt antiek genoemd wanneer het 100 jaar oud is, zo ook kasten. Bij een antieke kast moet je denken aan een grote en zware houten kast die versierd is op een manier die in de negentiende eeuw in de mode was. Sommige kasten zijn vrij basic maar andere hebben weer allerlei mooie krullen en versierinkjes. De deurknoppen kast tot aan de kast voeten zullen in dezelfde stijl zijn. Je zal niet twee verschillende stijlen in een kast terug zien. 

3 De scandinavische kast 

De scandinavische stijl is een stijl die rust uitstraalt en ook vooral om nut draait. Datzelfde geldt ook voor kasten in de scandinavische stijl. Kenmerkend aan de scandinavische kasten is dat ze vaak heel open en ruimtelijk ogen. Zo heb je open kasten maar ook kasten met glas erin. Hierdoor gaat de ruimte niet kleiner lijken door de aanwezigheid van een kast. Aangezien het vooral om functionaliteit draait zijn de kasten vaak wit, hebben ze weinig meubelknopjes en hebben ze veel ruimte. 

4 De retro kast 

Retro betekent dat de stijl van de kastjes voornamelijk gebaseerd is op hoe die was in de jaren 60 en 70. Kenmerkend voor de meubels in die tijd is dat ze vaak in een aardetint waren, ronde vormen hadden en op dunne pootjes stonden. Maar een retro kast kan in veel verschillende stijlen zijn, zo kan het van hout of metaal zijn maar kan de functie ook heel erg verschillen. Een boekenkast en een ladekast van deze jaren worden beiden als retro gezien. 

5 de Industriële kast 

De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van rauwe materialen, niet alles hoeft afgewerkt te worden en het is vrij stoer. Een industriële kast moet in ieder geval dat stoere uitstralen. Meestal zijn ze gemaakt van een combinatie van hout en metaal en het kan een beetje lijken op een magazijnkast. Maar zolang je gebruik blijft maken van deze materiaalcombinatie en het is nog stoer kun je heel erg veel variëren met industriële kasten. Buiten dat zijn er geen vaste richtlijnen.