Back to basic: een leven op het platteland

Na jaren in de stad gewoond te hebben, lijkt het allemaal helemaal niet zo leuk als vroeger. Waar het eerst zo heerlijk was om dicht bij alle uitgaansgelegenheden te zijn, lijken deze nu vooral lawaaierig. Jaren terug was het zo lekker dat je allerlei kleine supermarktjes in de buurt had, nu verlang je eigenlijk vooral naar één grote supermarkt met parkeergelegenheid. Je kleine huisje leek altijd zo knus en dat voor een schamele 800 euro per maand. Nu stapelt de troep zich op en heb je toch echt wel behoefte aan een nieuwe keuken waar je daadwerkelijk ruimte hebt voor een keukenmachine. Toen je laatst ging kijken, was die landelijke keuken op maat echt precies wat je zocht. Maar ja: die past niet. Het lijkt dan ook de hoogste tijd om maar eens uit die stad te verhuizen, naar een kleinere stad of een buitenwijk. Of misschien wel het platteland. Want dit kan echt een heerlijk leven zijn.

Hoe je huis eruit kan zien

Zo kan je voor de prijs die jij voor een eenkamerappartement in de stad betaald een geweldige woonboerderij kopen buiten de randstad. Het zal misschien een iets oudere woning zijn, maar de opties om die te verbouwen zijn eindeloos. Er kan zoveel mee gedaan worden. En omdat je zoveel geld bespaard door niet in de duurste wijken in de duurste steden te kopen, maar iets verder daarvandaan heb je ook nog eens geld om die verbouwing in werking te stellen. Zo kan je alles volledig naar je eigen smaak inrichten. Die landelijke keuken op maat hoeft dan geen onbereikbare droom meer te zijn. Mooie houten kasten, een keukeneiland en ook nog ruimte voor een eettafel vol met gasten: het kan allemaal in een woonboerderij.

Hoe je leven eruit kan zien

Daarnaast biedt zo een woonboerderij ook nog allerlei ander opties. Je leeft midden in de natuur, wat wandelen veel fijner en makkelijker maakt. Niks geen druk centrum waar eindeloos veel toeristen constant in de weg staan. Daarbij is het in al die rust veel makkelijker om te slapen. Tel daar nog bij op dat er allemaal ruimte is voor schattige diertjes en dan ineens lijkt het landelijke leven bijna een permanente vakantie.