Badkamers, zoveel meer dan functioneel

Badkamers met uitstraling


Als huiseigenaar weet je het zelf; je badkamer is meer dan alleen de plek waar je in de ochtend je tanden poetst en in de avond een douche neemt. Je badkamer is de plek in je huis waar jij de toon zet voor de komende dag. Na je nachtrust zou het ontspannen wakker worden moeten zijn in je badkamer. Wat je in zo’n geval nodig hebt is een badkamer die op een mooie manier is ingericht en die er zodanig uitziet dat je ook echt kan ontspannen in je badkamer. Een aantal wit afgetegelde wanden en een douche met een gordijn heet dan ook officieel een badkamer, maar er gaat weinig rustgevends van uit.

Alle huizen mooie badkamers

badkamerMooie badkamers zijn niet alleen een rustpunt in je woning; ze voegen ook zeker een belangrijk deel toe aan de waarde van jouw koophuis. Je badkamer mooi inrichten doe je dan ook niet alleen voor jezelf, maar je investeert ook absoluut in een toekomstig huis wanneer je jouw huidige woning wil gaan verkopen.  Het is zeker een groot misverstand dat alleen ruim gebouwde huizen mooie badkamers kunnen hebben met allerlei luxe zaken erin. Ook een kleine badkamer kan mooi en luxueus worden ingericht waarbij de weinig ruimte die jij tot je beschikking hebt zo mooi mogelijk wordt benut.

Kies je voor trend of tijdloos


Badkamers hebben niet heel veel zaken nodig om een mooie uitstraling te hebben. Een mooie tegelwand die praktisch te onderhouden is en een mooi badkamermeubel kunnen op eenvoudige wijze de toon zetten voor de een mooi rustgevend uiterlijk. Bij de keuze voor wandtegels en vloertegels dien je er rekening mee te houden dat ze niet al te trendgevoelig zijn. De afmeting van tegels is natuurlijk wel tijdsgevoelig, maar de kleur hoeft dat niet per definitie te zijn. Een kleur die enorm in de mode is op het moment dat badkamers worden ingericht is natuurlijk heel mooi op dat moment, maar na een paar jaar –wanneer er weer nieuwe trends opduiken – zal je snel geneigd zijn om de tegels weer te willen veranderen. Een neutrale kleur blijft langer mooi, dus je zal langer plezier hebben van je investering.

Badkamertextiel; grote stappen snel klaar


Wanneer jij je badkamer heel snel een fris en modieus uiterlijk wil geven kan je dus kiezen voor andere tegels. Een eenvoudigere – en goedkopere – oplossing is het natuurlijk om te kiezen voor ander badkamertextiel. Je mag dan denken aan een mooi badkamerkleed of een wc-kleedje. Ook een ander douchegordijn doet in dit geval wonderen. Wanneer je de badhanddoeken en washandjes in kleur hierop afstemt heb je in no time een modieuze badkamer die een wellness gevoel uitstraalt.
Zijn je badkameraccessoires verouderd; kijk eens goed rond in de sanitair speciaalzaak of op het internet; je doet gelijk inspiratie op om bijvoorbeeld je zeeppompje en tandenborstelhouder, of je wc borstelhouder te veranderen. Natuurlijke materialen ogen hierbij mooier dan kunststof maar zijn natuurlijk ook duurder. Toch blijft deze methode altijd nog voordeliger dan een heel nieuwe badkamer.