Bamboe dekbed is duurzaam en milieuvriendelijk

Een bamboe dekbed bestaat nog niet zo lang. Onbekend is daarom niet onbemind. Als vulling van een dekbed is bamboe een nieuwkomer. Nochtans is het een uitstekend alternatief voor donzen dekbedden, katoenen dekbedden of een klassiek zijden dekbed. Misschien gaat het je verbazen, maar bamboe is een onderdeel van de grasfamilie. Het is vooral duurzaam, milieuvriendelijk en heeft volgende eigenschappen:

  • oerdegelijk en beresterk
  • het is de snelst groeiende plant ter wereld
  • het absorbeert 5 x meer broeikasgassen dan andere boomsoorten

Een ander specifieke eigenschap dat bamboe van andere boomsoorten onderscheidt is dat er geen mest, chemische middelen of pesticide aan te pas komt tijdens de groei van bamboe.

 De grote voordelen van een bamboe dekbed

Bamboe dekbedden bieden ook grote voordelen. Om meteen maar met de deur in huis te vallen. Bamboe heeft de positieve eigenschap vochtregulerend te zijn. Zo is wetenschappelijk het bewijs geleverd dat bamboe tot meer dan 60 procent meer vocht opneemt dan katoen. Door deze (ventilerende) werking, voelt een bamboe dekbed erg aangenaam aan tijdens de warme zomermaanden. Daarnaast heeft een bamboe dekbed ook een antibacteriële werking. Dat is sowieso goed nieuws voor mensen die last hebben van mogelijke allergieën. Het grote voordeel van bamboe – in vergelijking met zijde – is de prijs en duurzaamheid.

 Kan je een bamboe dekbed wassen?

Wie er nog aan zou twijfelen: een bamboe dekbed is makkelijk te wassen en te drogen. Voor alle duidelijkheid is dit niet echt nodig omdat een bamboe dekbed een antibacteriële werking heeft. Het is wel aan te bevelen dat je het bamboe dekbed dagelijks heel even schudt en lucht. Dit kan je doen door ook bijvoorbeeld de ramen even op te zetten. Hierdoor verhoog je ook de luchtkwaliteit van de slaapkamer en komt dit de nachtrust ten goede. Als je toch het bamboe dekbed wil wassen, gebruik dan een mild (vloeibaar) wasmiddel en zet de wasmachine op een fijn was programma.