Bouw een kangoeroewoning en creëer je droomhuis

casco-woning

Woon jij al op een heerlijke plek, maar wil je wel groter wonen? Als het huis naast je te koop komt te staan kan je die kopen. Nu denk je misschien wat moet ik met twee huizen? Niet veel inderdaad als je ze los van elkaar houdt, maar je kan van de twee huizen een kangoeroewoning maken. Een kangoeroewoning is als je van twee woningen één woning maakt. Zo kan je in je huidige woning blijven wonen die twee keer zo groot is. Vaak moet je wel aardig wat verbouwen als je van je woning een kangoeroewoning maakt. Als je dat hebt gedaan heb je daarna wel je droomhuis.

Woon samen met allemaal mensen van je eigen leeftijd

Als je in een seniorenwoning woont, woon je samen met mensen van je eigen leeftijd. Vaak ga je niet naar een seniorenwoning omdat je dat wilt, maar omdat het moet. Ondanks dat het misschien niet uit vrije wil gebeurd, kan het wel heel gezellig zijn. Als je ouder wordt kan je ook eenzamer worden. Je werkt niet meer en het kan moeilijk zijn om veel je huis uit te komen. Daarnaast heb je helaas vaker te maken met de dood als je ouder wordt. In een seniorenwoning woon je samen met mensen van je eigen leeftijd. Dat is dus erg gezellig.

Maak een lijstje met al je dromen voor je toekomstige huis

Als je opzoek bent naar je toekomstige woning kan je het beste een lijstje maken met al je dromen. Denk terwijl je het lijstje maakt groot na. Al je dromen hoeven niet uit te komen, maar het maakt het wel makkelijker zoeken. Een huis zoeken kan een overweldigend proces zijn. Je kan daardoor ook naar woningen gaan kijken die eigenlijk niet aan je eisen lijstje voldoen. Als je een duidelijk lijstje maakt gaat dit minder snel gebeuren. Een huis kopen is erg duur. Je wilt dan ook wel een huis hebben waar je echt heel blij mee bent.