Check altijd of je te maken hebt met erkende slotenmakers

Opgelicht worden is nooit leuk. Je vraagt je misschien ook weleens af wie het toch in het hoofd haalt om überhaupt mensen op te lichten. Het is dan ook om boos van te worden als je er weer eens iets over leest in de krant of in het nieuws. Toch is het niet zo dat alleen oude mensen opgelicht kunnen worden. Vandaag de dag is het namelijk ook zo dat er relatief veel “professionals” rondlopen die eigenlijk alleen maar bezig zijn met het oplichten van hun klanten. Om te voorkomen dat dit jou ook overkomt wanneer je op zoek bent naar een slotenmaker, is het dan dus slim om te checken of het gaat om erkende slotenmakers of niet.

Een opleiding gevolgd voor erkende slotenmakers

Een van de zaken die je bijvoorbeeld toch wel echt van een professional verwacht, is het feit dat diegene iets van een opleiding heeft gevolgd om zichzelf een professional te kunnen noemen. Dit is met erkende slotenmakers dan ook altijd het geval. Dit zijn namelijk slotenmaker die een opleiding succesvol hebben afgelegd en die dus te allen tijde precies weten wat ze moeten doen om jouw vragen en problemen rondom sloten op te lossen. Dat is wel zo fijn om te weten wanneer je een slotenmaker inschakelt.

Betaal een normale prijs

Ook heb je vast weleens gehoord van mensen die exorbitant hoge bedragen vragen voor hun werk. Dit is ook iets wat je voor een groot deel kunt voorkomen als je met erkende slotenmakers in zee gaat. Wanneer een slotenmaker namelijk erkend is en een officieel keurmerk heeft gekregen, is het zo dat ze je in de regel een heel redelijke prijs zullen vragen voor hun werk. Een malafide slotenmaker zal je echter vaak met slecht afgeleverd werk achterlaten en vervolgens ook nog een factuur sturen die nergens op slaat.

Erkende slotenmakers voor weinig schade aan je deur

Soms is het zo dat het voor een slotenmaker erg lastig is om geen schade aan je deur te berokkenen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je jezelf hebt buitengesloten en dus hulp nodig zou hebben om weer binnen te komen. Zoals je waarschijnlijk wel weet zal het slot er dan in veel gevallen uitgeboord moeten worden. Dit kan gedaan worden zonder veel schade aan je deur te berokkenen, maar het kan ook heel onzorgvuldig gedaan worden. Door te kiezen voor erkende slotenmakers hou je vaak relatief weinig schade over aan een bezoekje van een slotenmaker en scheelt het je dus uiteindelijk ook heel wat geld.

Check de keurmerken van een slotenmaker

Om erachter te komen of je te maken hebt met erkende slotenmakers of niet, kun je altijd even op de website van de slotenmakers kijken. Er zou dan namelijk een keurmerk op moeten staan dat wordt gegeven door de politie. Houd er rekening mee dat niet elk keurmerk ook een officieel keurmerk is. Malafide slotenmakers zijn namelijk origineel en ze bedenken dan vaak ook hun eigen keurmerken die dus eigenlijk nergens voor staan.