De diepte in met vloerisolatie

Iedereen heeft wel eens van vloerisolatie gehoord. U loopt er waarschijnlijk iedere dag overheen, zonder er ooit over na te hebben gedacht. Maar wat nou als u straks een nieuwe vloer aan moet leggen, en ineens een keuzes moet maken. Welk materiaal gebruikt u? Is het wel echt nodig? Welke isolatie is geschikt voor uw huis? Het is daarom van belang goed geïnformeerd te zijn voordat u een beslissing maakt.

logoregio-offertes

Is vloerisolatie echt noodzakelijk?

Vloerisolatie is een soort schild tussen de koude grond en uw warme woonkamer. Het houdt de vochtige atmosfeer waar het hoort, en zorgt voor een aangenaam huis. Zonder vloerisolatie zou uw huis altijd klam en koud zijn. Vochtplekken zouden op de muren en in hoekjes verschijnen. Er is dan zelfs kans op schimmels, want dat is precies de omgeving waar schimmels van houden. Om in de toekomst net zoveel van uw woning te blijven genieten is een goede vloerisolatie dus wel degelijk nodig.

De verschillende types vloerisolatie

Het is wellicht ietsjes overweldigend om uit alle mogelijkheden een weldoordachte keuze te maken. Maar het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Allereerst moet u nagaan of de te isoleren ruimte een kruipruimte heeft. Dit heeft namelijk veel invloed op de isolatiematerialen die gebruikt worden. In het geval u een kruipruimte heeft kunt u uw vloer laten isoleren met PUR-schuim, isolatieplaten of isolatiekussens. Als u echter géén kruipruimte heeft kan uw vloer geïsoleerd worden met een ondertapijt of een dekvloer.

Er zijn nog meer factoren die hierbij van invloed zijn. Gelukkig staat u nooit alleen in het maken van uw keuze. U kunt natuurlijk altijd een adviseur inschakelen om u bij te staan.