De juiste vloer voor elke omgeving en omstandigheid

Er zijn verschillende soorten vloeren waaruit je kunt kiezen wanneer je een nieuw huis hebt gekocht of als je de bestaande vloer wil gaan vervangen. Het is belangrijk om de juiste informatie te verzamelen over deze type vloeren voordat je de vloer laat (of gaat) leggen i.v.m. het voorkomen van een hoop kosten. Hieronder staan een aantal vloeren waaruit je kan kiezen..

De juiste vloeren zijn:

 • Gietvloeren

Een gietvloer is een stijlvolle vloer van slijtvast materiaal en hoogwaardige kwaliteit. Door deze eigenschappen ben je verzekerd dat de vloer jaren meegaat. Daarnaast heeft de gietvloer nog de volgende eigenschappen:

 1. Brandwerend: je hoeft niet bang te zijn dat bij een brand de gietvloer in brand gaat.
 2. Rustig: het is een geluiddempende vloer en dus veroorzaakt het minder geluid dan bijvoorbeeld laminaat.
 3. Snel schoon te maken: net zoals bij vinyl vloeren kun je een gietvloer eenvoudig schoonmaken. Je hebt geen last van verschillende naden of voegen.
 4. Mooie gietvloer: de gietvloer heeft een strakke en mooie uitstraling.

 

 • Vinyl vloeren.

Deze vloer is handig als er een extra vochtig klimaat is, maar ook tijdens de droge periode doet het niet onder. Er is een HydroSeal-Coating die ervoor zorgt dat het prettig is om erop te lopen. Voor een kleine overstroming van het bad of de wasbak hoeft er geen paniek te zijn, het is namelijk een water dichte vloer. De vinyl vloeren hebben verschillende uitstralingen, motieven en ontwerpen. Keuze genoeg om dus in elke omgeving een gepast ontwerp te vinden. Vanwege de verdraagzaamheid voor vochtigheid hoeft er geen rekening gehouden te worden bij het dweilen.

 

 • Laminaat vloeren.

Een waterdichte vloer die uit vier lagen bestaat. Zo zijn er heel veel kenmerken terug te vinden die soms in vier verschillende vloer soorten gevonden kan worden. De vier lagen zijn: de transparante slijtbestendige bovenlaag, de decor laag, de HDF-kernplaat en de tegen laag.

Met deze 4 lagen heeft de laminaat vloer de volgende kenmerken:

 1. Schokken, vlekken, huishoudelijke chemische producten en krassen.
 2. Het heeft de look van echt hout of tegel.
 3. Het is stabiel en vocht bestendig.
 4. Bij het onderhouden is de kans heel klein dat de plaat zich gaat krom trekken of dat de plaat zich gaat doorzakken. Dit komt doordat het bestendig is tegen onevenwichtigheid.

 • Parket vloeren.

Een samengestelde vloer die uit 3 soorten massief hout bestaat. Het is afgewerkt met een beschermende laag. Er zijn 2 verschillende soorten afwerkingslagen:

 1. Vernis op water basis. Dit zorgt ervoor dat de vloer goed en makkelijk schoongemaakt kan worden.
 2. Hoogwaardige olie. Het is hiermee mogelijk dat de vloer een hoge leeftijd kan halen zonder een minder mooi uitzicht te krijgen.

Er is verder een bovenlaag, een kern laag en een rug laag van fineer. Met deze lagen is de vloer stabiel en heel duurzaam. De vloer trekt zich ook niet makkelijk krom of raakt niet makkelijk uit zijn vorm.

Er zijn nog meer vloeren die geschikt zouden kunnen zijn voor elke omgeving en elke omstandigheid. Maar de gietvloer, vinyl vloer, parket vloer en laminaat vloer worden het meest gebruikt en hebben een multifunctionele werking met verschillende designs.