De mooiste dingen om te doen met epoxy resin

Epoxy giethars en epoxy resin worden voor vele verschillende doeleinden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld een epoxy vloer coating creëren. Maar met epoxy resin kun je juist weer hele creatieve dingen doen en resin art maken. In dit artikel bespreken we een aantal fantastische creatieve projecten die je kunt doen met epoxy resin. In de afgelopen jaren zijn projecten en kunstwerken met resin steeds populairder geworden. Houd er wel rekening mee dat sommige mensen allergisch zijn voor resin. Als je niet allergisch bent dan is resin in principe ongevaarlijk. Zorg er natuurlijk wel voor dat je het nooit inslikt of in de ogen krijgt. Was ook je handen goed na gebruik.

Onderzetters

Het is met een siliconen pasvorm heel erg gemakkelijk om mooie onderzetters te maken. Je kunt bijvoorbeeld onderzetters in allemaal verschillende kleuren epoxy resin gieten. Of je giet de onderzetters simpelweg in doorzichtig resin maar legt er gedroogde bloemen in. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer je met siliconen vormen werkt. Het is wel belangrijk dat je de resin creaties dan maakt in siliconen vormen zodat de resin niet vast blijft zitten aan de vorm. Er zijn natuurlijk ontzettend veel opties om dergelijke onderzetters te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om ze te vullen met schelpen en er echt zee thema onderzetter van te maken.

Rivier tafel

Het klinkt misschien raar maar een steeds populairder product voor houtbewerkers om te maken is een rivier tafel. Bij een dergelijke tafel giet je in een mooie kleuren epoxy resin in een geul in de tafel om zo een rivier effect te creëren. Dit geeft een simpele houten tafel een prachtig designeffect. Resin en hout gaan heel goed samen en combineren een natuurlijk met een artistiek effect. Je kan naast een tafel ook een houten snijplank met resin bewerken. Of een houten bakje. Er zijn ontzettend veel opties.

Hartjes en boekenleggers

Je kunt resin natuurlijk in allerlei vormen gieten. Een leuk idee is misschien om er hart knopen van te maken. Een andere leuke optie is om zelf een boekenlegger te maken en deze met resin te bedekken.

Bloemen

Zoals we al aangaven kun je een onderzetter met bloemen erin maken. Resin biedt ontzettend veel opties om met resin prachtige bloemen te preserveren. Je kunt bijvoorbeeld een roos in een ronde resin bol gieten. Het is zelfs mogelijk om dit met fruit te doen.