De omgekeerde Nederlandse vlag

Op bosvlaggen.nl vindt je een enorm ruim aanbod als het gaat om vlaggenmasten en vlaggen van veel verschillende landen, maar ook onze welbekende Nederlandse vlag. Misschien is 2022 wel het jaar waarin we onze vlag wel het meest hebben zien hangen. Vaak bij de grote wegen, bij boeren op het erf en gewoon bij mensen thuis, de Nederlandse vlag is het boegbeeld van de boerenprotesten, al is het voor dit boegbeeld het omgekeerde plaatje, letterlijk, want de vlag moet daarvoor op de kop gehangen worden. Er is nog steeds best veel te doen over deze omgekeerde vlaggen, omdat niet iedereen het zo prettig vindt. 

Vlaggen naast de wegen

Bij veel wegen werden een aantal maanden geleden veel vlaggen vastgemaakt aan bijvoorbeeld lantaarnpalen of aan andere bordjes, zodat veel wegen versierd werden door mensen die besloten de Nederlandse vlag kopen, die op de kop vastgemaakt was. Zo stond iedereen iedere keer weer een beetje stil bij de protesten die bijna dagelijks plaatsvonden en dat was natuurlijk precies het doel. Aandacht vragen, want het is zo hard nodig, wanneer je denkt dat je niet gehoord wordt. Toch vond de Rijkswaterstaat na een tijdje dat de vlaggen niet overal even veilig waren en dat betekende dat een aantal vlaggen op plekken weggehaald werden, dit ook weer tot protest van veel mensen.

Geen probleem

Toch waren er ook gemeenten die de acties van de boeren steunden door de vlaggen te laten hangen. Zo lang zij er immers niet in zagen dat de vlaggen gevaarlijke situaties opleveren, was er tenslotte ook geen probleem. Dit kon per gemeente verschillen en dat is in het land ook nog steeds erg verschillend. De vlaggen bij mensen aan de woning blijven toch eerst hangen en je ziet dat op prinsjesdag, de omgekeerde Nederlandse vlag ook veel in beeld kwam, het is helaas een beeld dat niet zo snel zal verdwijnen.