De Slotenmaker Amsterdam pleegde een bezoekje aan mijn adres

De Slotenmaker Amsterdam pleegde een bezoekje aan mijn adres

 

logo-slotenmakerJe beseft je echt niet hoe fijn het is een dak boven je hoofd te hebben tot je het niet meer hebt. Ik kan me zelfs van dat laatste nog maar weinig voorstellen, maar heb onlangs wel van een voorproefje mogen ‘genieten’. Na een hele dag achter mijn bureau te hebben gezeten om te leren voor een belangrijk tentamen dat ik die week had, besloot ik dat ik toch nog even een luchtje wilde scheppen, dat ik toch nog even de frisse lucht in wilde om mijn hoofd leeg te maken van alle materie die zich daar gedurende de dag in had gevestigd. Ik heb een kwartiertje rondgelopen in de wijk wat heerlijk was, want soms kan dat juíst in de avond heel lekker zijn. Geen of althans weinig, naar Amsterdamse begrippen dan, verkeer op straat en even alles eruit lopen met die wind in je haren. Eenmaal voor mijn deur aangekomen stond mij echter een vervelende verrassing te wachten, in de vorm van het gegeven dat ik maar bleef zoeken en zoeken, maar ik erachter kwam dat ik mijn sleutels toch echt, écht niet had meegenomen. Ik weet niet hoe het kwam maar ik schoot direct in de paniek, zag het echt niet meer helder. Wat als ik de nacht ineens niet in mijn eigen huis kon spenderen, waar moest ik naartoe? Gelukkig schoot een buurvrouw me te hulp want die zocht het nummer van de Slotenmaker Amsterdam voor me op en vroeg die aardige lieden nog een bezoekje aan mijn adres te plegen. De Slotenmaker Amsterdam was gelukkig niet te beroerd dat te doen – wat ontzettend fijn dat er zoiets als een 24 uurs service bestaat, zeg. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik altijd nog een dak boven mijn hoofd heb – een dak boven mijn hoofd en de sleutels in mijn zak!