De voordelen van pvc tegels in huis

Je bent een nieuwe vloer aan het uitkiezen voor je huis, en je oog is gevallen op een tegelvloer. Een goede keuze! Tegels kunnen heel mooi staan in je interieur. Er zijn echter tegels van allerlei materialen. Met name pvc tegels zijn zeer populair en worden alleen maar populairder. Deze bijzondere tegels zijn namelijk nauwelijks van steen te onderscheiden maar hebben toch veel meer andere voordelen ten opzichte van natuurlijke materialen. 

Een glad oppervlak

Een pvc vloer heeft een glad oppervlak. Dat geldt dus ook voor tegels van pvc. Het voordeel hiervan is dat je ze zeer gemakkelijk kunt onderhouden. Bij natuurlijk materiaal zoals steen of marmer is het namelijk niet zo simpel. Dan moet je vaak kiezen voor regelmatig onderhoud en accepteren dat schade erbij hoort. Bij pvc hoef jij je daarbij niet neer te leggen. Gewoon regelmatig stofzigen en af en toe dweilen met een reinigingsmiddel is voldoende. 

pvc tegels

Duurzaamheid

We willen natuurlijk allemaal zoveel mogelijk duurzame keuzes maken. Dat is goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Producten die je niet hoeft te vervangen scheelt je immers weer geld. Pvc tegels gaan zeer lang mee. Nog veel langer dan bijvoorbeeld vinyl of laminaat. De vloeren van pvc zijn sterk en zeer bestendig tegen krassen. 

Geen last van geluid

Een ander voordeel van deze bijzondere vloeren is dat ze het geluid dempen. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld in een tussenwoning met een pvc vloer niet onnodig veel je buren hoeft te storen. 

Vloerverwarming

Pvc is een perfect materiaal voor vloerverwarming. Dit materiaal heeft namelijk de unieke eigenschap dat het zich kan aanpassen aan de temperatuur van de omgeving. Wanneer je dus vloerverwarming hebt dan gaat de warmte gemakkelijk door het pvc heen waardoor de ruimte snel warm aanvoelt.