Druivenplant kopen

Een druivenplant kopen met als doel je eigen druiven te eten, rechtstreeks van de plant. Wat je zelf namelijk groeit of plant is van veel betere kwaliteit als het fruit in de supermarkt. Natuurlijk moeten we realistisch genoeg zijn dat de druiven die hier bij ons groeien nooit het warme klimaat van het Zuiden zullen kennen. Mits de nodige verzorging kan een druivenplant hier ook druiven laten groeien. Ze zullen er kleiner uitzien dan de druif uit de supermarkt maar ze zullen zoveel beter smaken omdat ze uit eigen pot komen.

Een druivenplant kopen en snoeien

Eerst en vooral moet een druivenplant jaarlijks gesnoeid worden. In het begin zelfs een paar keer per jaar om zeker te zijn dat de druivenplant de nodige takken heeft om de druiven te laten rijpen.

Snoeien is een must voor elke druivenplant. Alle druivenplanten zowel de planten als de struiken als de druivenplanten is een pot moeten worden gesnoeid.

Snoeien in de winter voor de nieuwe planten: door het snoeien van de plant creëer je de vorm van je struik. Alle overbodige takken die geen druiven kunnen dragen worden gesnoeid. De andere vruchtbare takken worden vastgezet zodat de druif op eigen tempo kan groeien

Snoeien in de lente om de vorm van de struik te behouden. Hier hoeft men niet te veel te snoeien want het grootste snoeiwerk gebeurt in de winter.

Een druivenplant kopen en bemesten

Om mooie vruchten of in dit geval druiven te kunnen laten groeien, heeft de druivenstruik op tijd en stond de nodige meststoffen nodig om de druiven te laten rijpen. In de winter meststoffen toedienen zodat de druiven tegen de zomer volgroeid zijn

Elke week dient de struik zowel winter en zomer water te krijgen om het groeiproces te stimuleren.