Een luxe leven

Veel burgers kunnen zich soms irriteren aan overdreven rijke mensen. Toch blijkt het in onze menselijke aard te zitten om interesse te tonen in het leven van rijke mensen. We zijn geïnteresseerd in hoe hun leven eruit ziet en vooral vaak hoe ze wonen. We kijken hele series en documentaires op tv om te ontdekken hoe deze mensen leven. We staan er eigenlijk nooit bij stil dat het soms makkelijker en goedkoper is om op die manier te leven dan veel mensen zich beseffen. Veel van de luxe artikelen, producten of diensten die deze mensen doen zijn ook voor minder te bereiken voor minder rijke mensen.

Privé spa

Een bekend voorbeeld van een product waar veel burger jaloers op zijn is een privé spa. Rijke mensen hebben in hun grote villa’s vaak een enorm groot zwembad met meerdere bubbelbaden en jacuzzi’s. Vaak zit er ook nog ergens een sauna of een stoombad en hebben ze masseurs of een speciaal ingerichte massageruimte. Het maken van een privé spa kan ook voor een betaalbare prijs. Je zou een luxe hottub kunnen aanschaffen en vragen of je vriend of vriendin je wil masseren. Daarnaast is het ook mogelijk om een opblaasbaar zwembadje in de achtertuin te zetten en hier warm water in te doen. Naast hottubs zijn er ook vrijwel altijd betaalbare sauna’s te vinden. Een 1 persoons hottub voor in de garage bijvoorbeeld.

Luxe eten

Daarnaast zijn veel mensen vaak jaloers op de luxe maaltijden die de rijkelui regelmatig heeft. Ten eerste kan je je natuurlijk afvragen of dit eten ook daadwerkelijk lekker zal zijn. Daarnaast is het mogelijk om te kijken of er ook een goedkopere variant te maken is. Zo zijn er bijvoorbeeld namaak visseneitjes of is het mogelijk om kreeft te kopen die goedkoper is. Het gaat allemaal om een stukje creatief denken en jezelf niet teveel te vergelijken met anderen. Uiteindelijk gaat het erom of je gelukkig bent.