Het gebruik van eiken panelen op maat is nodig bij niet alleen het vervaardigen van meubilair, maar worden ze ook gebruikt voor wanden en vloeren. Deze veelzijdigheid is te danken aan de eigenschappen van het eikenhout. Het is namelijk goed bestand tegen de invloeden van het weer en tegelijk ook een eenvoudig te bewerken houtsoort. Bovendien oogt eikenhout ook gewoon mooi, zeker wanneer de houtstructuur tot uiting komt bij een fijngeschuurd paneel.

Er worden verschillende mogelijkheden geboden

Omdat de eiken panelen op maat dus zoveel toepassingen hebben, wordt de mogelijkheid geboden om te kiezen. Zo zijn er panelen die een grovere houtstructuur bezitten en worden die bij voorkeur gekozen voor beslagwerk. Voor meubels worden er panelen op maat geleverd met een fijne structuur. Het komt voor de afnemer voordeliger uit wanneer de panelen gelijk worden geschuurd. Dat levert een grote tijdsbesparing op en kan na het ontvangen hebben van de bestelling gelijk begonnen worden met het plaatsen of verder bewerken. Over verder bewerken gesproken: ook daar kunnen er nog meer stappen worden overgeslagen door de panelen al op de juiste maten verzaagd te laten leveren. Zo wordt er eveneens voor gezorgd dat de afnemer niet met veel restmateriaal komt te zitten.

Ook de dikte op maat laten vervaardigen

De eiken panelen op maat worden verkregen door delen hout met lijm en vingerlassen aan elkaar te verbinden. De verkregen panelen zijn solide en hebben alle eigenschappen van een massief stuk hout. De gewenste dikte kan variëren en kunnen er eiken panelen op maat met een dikte tot 90 mm worden geleverd. Zulke panelen worden bij voorkeur gebruikt als tafelbladen. De panelen hoeven niet speciaal een behandeling met een lak te ondergaan. Het zorgt er echter wel voor dat de levensduur van het hout wordt verlengd. Ook ogen zulke eiken panelen op maat weer apart en speelt dat een grote rol bij het vervaardigen van meubels volgens de wensen van de klant.