Geen ruimte onbenut met een kast op maat

kast op maat

Wanneer je in een woning woont met iets andere vormen dan een standaard rijtjeshuis of twee-onder-een-kap-woning, dan heb je misschien wel muren die net niet helemaal recht staan of een schuin dak waardoor je een hoop ruimte kunt verliezen voor je gevoel. Dan kun je beter kiezen voor een kast op maat, waardoor je niet teveel hoeft te knutselen met al die kasten die toch eigenlijk niet zo goed in je woning passen en daardoor toch nog veel nuttige ruimte loos blijft, omdat het allemaal niet optimaal benut wordt. In de tijd waarbij mensen toch veel spullen hebben, is dat toch lastig en wil je niet een zooi in huis. 

kast op maat

Een lastig in te delen ruimte

In iedere ruimte zou je wel een kast op maat kunnen laten maken, maar vaak is het een goed idee om dit als eerste toe te passen in de ruimtes waar standaard kasten zeker geen kans maken zoals bij het voorbeeld van de woning met de schuin aflopende wanden waardoor daar geen normale kasten geplaatst kunnen worden. Veel mensen laten deze ruimte daarom maar leeg om tegen de weinige rechte muren die er wel zijn, daar alsnog kasten te laten plaatsen om te veel ruimte onbenut te laten. Dat is natuurlijk zonde en neemt een hoop leefruimte weg die je waarschijnlijk toch wel goed kunt gebruiken. 

Het perfecte plaatje creëren

Alles is mogelijk en daarom is het belangrijk dat je weet wat je van je kast verwacht. Wil je bijvoorbeeld veel lades of juist niet en wil je dat de kast afgedekt kan worden door de deurtjes of vindt je het mooier wanneer alles open is en je bijvoorbeeld in het geval van een inloopkast meteen kunt zien wat er in je kast hangt om je hier dagelijks door te kunnen laten inspireren? Iedereen heeft andere wensen en daarom kun je beter wat inspiratie opdoen, zodat je het perfecte plaatje al helemaal in je hoofd hebt.