Grote en kleine tuinkachels

tuinkachel-1-e1440695340893Ben je op zoek naar een buitenkachel voor in je tuin? Dan ben je waarschijnlijk ook aan het nadenken wat voor soort tuinkachel je wilt hebben. Tuinkachels zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Misschien is een terrashaard wel wat voor jou, of ben je meer geïnteresseerd in een vuurkorf of vuurschaal. Op het gebied van terrasverwarming is er ontzettend veel keus.

Over het algemeen geldt de regel: heb je een tuin, dan past er een tuinkachel in. Tuinkachels zijn zo ontworpen dat ze weinig ruimte innemen en dat ze zelfs goed passen in kleine tuinen. Zorg er in dat geval wel extra goed voor dat de kachel op een afstandje van je tuinmeubels staat. Buitenkachels zijn verkrijgbaar in elk formaat. De meeste modellen zijn qua doorsnee niet veel meer dan een halve meter. Heb je een haard met een schacht, dan moet je natuurlijk wel rekenen op meer ruimte.

Vuurschalen, ideale alternatieven

Als je helemaal een compacte warmtebron wilt, kun je overwegen om voor een vuurschaal te gaan. Een vuurschaal is eigenlijk precies wat je verwacht: een schaal van tussen de halve meter en hele meter in doorsnede die je overal in de tuin kwijt kunt. Hier leg je vervolgens hout op en steekt het aan. Er zijn weinig dingen die je tuin zoveel sfeer geven als meerdere vuurschalen, Je kunt natuurlijk ook een enkele grote nemen, waar je met het hele gezin omheen kunt zitten. Net als tuinkachels zijn vuurschalen geschikt voor iedere tuin, of je nu een kleine of grote neemt.

Weet jij al welke je wilt?

Wat je het beste kunt doen is eens rondkijken op het internet naar tuinkachels en andere buitenhaarden. Je zult al gauw zien dat er een aantrekkelijk aanbod buitenkachels is. Buitenkachels zijn niet alleen qua sfeer en uitstraling aantrekkelijk, maar ze zijn ook nog eens voordelig. Als je een grote tuinkachel hebt kun je deze namelijk uitstekend gebruiken als barbecue. Ook kleinere tuinkachels kun je omtoveren tot plek om te koken. Het enige dat je er voor nodig hebt is een rooster, maar die koop je er gemakkelijk bij. De mogelijkheden zijn eindeloos.