Handzaam die handcirkelzaag

Makita-5604R-300x186

handcirkelzagen zijn wel het meest bekend en worden ook nog eens het meest gebruikt in de kluswereld. Het is gewoon een handige machine om even snel te pakken. Veel klussers hebben een zaagmachine dan ook standaard in hun gereedschapskist liggen. Te gebruiken voor het zagen van lange planken of gewoon voor het snelle zaagwerk. Maakt u gebruik van een handcirkelzaag? Hou dan wel rekening met uw eigen veiligheid.

Voordelen van handcirkelzagenCirkelzaag-kopen-logo-e1410345309689

Welke voordelen heeft nou eigenlijk een handcirkelzaag? Nou in vergelijking tot een decoupeerzaag ontzettend veel. Ook al zal je met een decoupeerzaag nog zo goed je best doen om een rechte zaagsnede te maken, zal deze toch niet kaarsrecht zijn. Met een handcirkelzaag heb je vanwege het zaagblad altijd een kaarsrechte zaagsnede. Dit komt omdat een zaagblad een groot oppervlakte heeft, waardoor ervan verschuiving bijna geen sprake is. Hoe kleiner het zaagblad hoe makkelijker deze verschuift tijdens het zagen.

Handcirkelzaag kent meerdere varianten2-Black-Decker-CD601-Qs

Er zijn een heleboel handcirkelzagen te koop. De één is nog beter dan de ander, maar welke is nou geschikt voor jou? Ben je iemand die veel op de bouw is? Dan kan een accu handcirkelzaag uitkomst bieden. Makkelijk en overal te gebruiken op de moeilijkste plekken. Een accu handcirkelzaag gaat met intensief werken ongeveer 1 a 2 uur mee. Wanneer u nog een paar extra accu`s meeneemt, dan kunt u vrijwel een hele dag klussen zonder op te laden.