Help zonnepanelen een beetje

10 groendak

Heb jij al zonnepanelen op het dak liggen? Dit kan enorm helpen om je huis te verduurzamen en daarmee ook de energierekening omlaag te brengen. Niet iedereen is misschien even tevreden met de opbrengst van zijn of haar zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is het belangrijk bij de aanschaf van zonnepanelen je goed te oriënteren om na te gaan wat belangrijk is voor jouw specifieke situatie. Ieder dak is namelijk weer andere situatie waar rekening met bepaalde zaken moet worden gehouden. Ook zijn er manieren om te zorgen dat de zonnepanelen meer energie opnemen. Een sedumdak met zonnepanelen is hier een uitstekend voorbeeld van.

Factoren voor zonnepanelen

Zoals benoemd is de opbrengst van zonnepanelen afhankelijk van verschillende factoren. Zo is allereerst de positie van het dak heel erg belangrijk. Hierbij gaat het vooral om twee zaken. Allereerst welke kanten jouw daken op zijn gericht. Als deze gunstig staan zodat de zon hier gedurende dag vol op schijnt, kan dit natuurlijk zorgen voor meer energieopbrengst. Maar ook de helling van het dak heeft invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat de zonnepanelen zich niet te vaak in de schaduw bevinden. Als laatst is de energieopbrengst ook heel erg afhankelijk van de kwaliteit van de zonnepanelen.

De opbrengst verhogen

Het is ook mogelijk om de opbrengst van de zonnepanelen te verhogen. Een sedumdak met zonnepalen kan er namelijk voor zorgen dat de zonnepanelen meer zon opnemen en daarmee meer opbrengst opleveren. Dit komt omdat een sedumdak de omgevingstemperatuur kan verlagen dat de zonnepanelen de gelegenheid geeft meer energie op te nemen. Een sedumdak heeft, buiten dat, nog veel meer voordelen voor het duurzamer maken van je huis. Het is daarvoor raadzaam specialisten in te schakelen om ook te achterhalen of je dak geschikt is voor zonnepanelen en een sedumdak. Dit heeft namelijk te maken met de extra kilo’s die op het dak komen.