Het onderhouden van uw gietvloer

Een gietvloer onderhouden is belangrijk om de levensduur te maximaliseren. Gelukkig is dit helemaal niet moeilijk door de beschermende toplaag die aangebracht wordt. De epoxy- of polyurethaanhars is volledig naadloos en vochtwerend. Hierdoor komen er geen vloeistoffen in lastig schoon te maken hoekjes, en ook vuiligheden zijn gemakkelijk te verwijderen. Toch is het van belang om goed voor uw gietvloer te zorgen. Alleen al omdat het zonde is om zo’n prachtige vloer te laten verslonzen.

slider-gietvloer

Meer dan een kwarteeuw woongenot

Een goed onderhouden gietvloer kan wel dertig jaar mee gaan. In combinatie met de geweldige prijs-kwaliteitsverhouding maakt dit het een zeer goede investering. Een oogstrelende vloer die zijn pracht en praal blijft houden tot ver nadat de kinderen het huis uit zijn. Gietvloeren zijn bestendig tegen bijvoorbeeld waskrijt, druivensap en modder. De meerlaagse harscoating beschermt uw vloer niet alleen tegen vlekken, maar ook tegen krassen. Deze slijtvastheid komt de levensduur nog extra ten goede.

 

‘Maar een gietvloer is toch duur?’

Integendeel, het aanbrengen van een gietvloer in uw woning hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Natuurlijk is het afhankelijk van de materiaalkeuze en het aantal harslagen dat wordt aangebracht. Maar als u nagaat hoe lang een goede vloer mee kan gaan zonder schade op te lopen, is de prijs relatief altijd laag. Voor een specifieke prijsindicatie kunt u altijd een offerte aanvragen bij uw lokale specialist. Deze kan u bijstaan in het maken van een keuze aan de hand van uw budget, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.