Hoe geef ik mijn muren meer draagkracht?

Wanneer je aan het bouwen bent, is het belangrijk om rekening te houden met de draagkracht van je muren en vloeren. Indien er namelijk niet genoeg draagkracht is, bestaat de kans dat de constructie in duigen valt, wat je dus absoluut wilt vermijden. Hierdoor is het belangrijk om beter meer dan minder draagkracht te hebben in je constructie. Een eenvoudige truc om meer draagkracht te hebben, is het gebruik van chemische ankers. Deze ankers zijn een goede vervanger van plugs wanneer er een spreid druk nodig is.

Hoe gebruik ik dit?

Wanneer je chemische ankers wilt gebruiken om je muren meer draagkracht te geven, bevestig je deze natuurlijk in je muren. Allereerst wordt er een gat geboord in de muur die de diameter heeft van de chemische capsule. Hierna wordt de capsule geplaatst en wordt het tapeind door middel van een boorhamer in de capsule gedraaid. Wanneer de anker in de capsule wordt geplaatst, wordt het mortelpatroon kapotgemaakt. Zo ontstaat er een chemische reactie en verbinding waardoor de draagkracht van je muren sterk vergroot wordt. Deze capsules worden echter ter plekke geplaatste en de draagkracht wordt niet verspreid over de gehele muur. Dit betekent dat je meerdere chemische ankers nodig hebt in één muur, afhankelijk van de lengte. Meet goed af waar je deze plaatst zodat de belangrijkste punten de grootste draagkracht hebben.

Waar koop ik chemische ankers?

Chemische ankers kan je kopen in gespecialiseerde bouw winkels online, zoals bijvoorbeeld bij www.metain.nl, of offline. Chemische ankers zijn echter niche producten waardoor de meeste bouwbedrijven deze in bulk kopen bij grote distributeurs. Indien je deze als particulier wilt kopen, zal je goed moeten zoeken en is de kans groot dat deze besteld zal moeten worden. Reken zeker een goed budget in indien je veel muren wilt en al je verdiepen wilt verankeren. Maar uiteindelijk is een muur met genoeg draagkracht, een grote rust voor in je hoofd.