Hoe wordt jouw WOZ waarde Haarlem berekend? 

Huis verkopen zonder makelaar voordelen

Wanneer je eigenaar wordt van een huis in Haarlem dien je er (natuurlijk) rekening mee te houden dat je geconfronteerd zal worden met een aantal heffingen en belastingen. Voor heel wat nieuwe woningeigenaars is het in eerste instantie vaak niet duidelijk hoe deze bedragen die moeten worden betaald precies tot stand komen. Wel, in de praktijk is het de zogenaamde WOZ waarde Haarlem die op dit vlak een zeer belangrijke rol zal spelen. Deze vormt namelijk de grondslag voor alle gemeentelijke heffingen en belastingen die je aangerekend kunnen worden. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Dan dien je vooral verder te blijven lezen!

Welke zaken bepalen de WOZ waarde Haarlem?

Bij het bepalen van de WOZ waarde Haarlem wordt er door de gemeente aandacht besteed aan een groot aantal verschillende factoren. Wat deze factoren betreft kan je onder meer denken aan:

  • De ligging van het pand in kwestie;
  • De oppervlaktegegevens waarvan sprake is;
  • Wat de inhoud gegevens zijn. 

Hoe hoger de WOZ waarde komt te liggen, des te meer belastingen er ook dienen te worden betaald. Toch hoeft een hoger uitvallende WOZ waarde niet persé een groot probleem te zijn. Natuurlijk is het vervelend dat je daardoor met hogere kosten zal worden geconfronteerd. Echter zorgt dit er eveneens voor dat je bij verkoop kan rekenen op een hoger gelegen verkoopprijs. Het mag dan ook duidelijk zijn, een hoger gelegen WOZ waarde is zeker niet alleen maar negatief, integendeel.

Ook de actuele verkoopprijzen spelen een rol 

Wat de WOZ waarde Haarlem betreft geldt dat er duidelijk rekening wordt gehouden met heel wat verschillende factoren. Voor één van deze factoren geldt dat we ze nog niet hebben aangegeven. Het gaat hierbij dan om de actuele verkoopprijzen die worden gehanteerd voor woningen. Elk jaar wordt er bij het bepalen van de WOZ waarde gekeken naar welke bedragen er zijn betaald voor soortgelijke woningen als die van jou in dezelfde buurt. Zijn deze verkoopprijzen gestegen? Dan spreekt het voor zich dat ook de WOZ waarde zal toenemen en daarmee ook de belastingen en heffingen. Dat er rekening wordt gehouden met de actuele verkoopprijzen zorgt er in de praktijk eveneens voor dat de berekening van jouw WOZ waarde elk jaar opnieuw dient te worden uitgevoerd. 

Waar rekening mee houden wanneer je bezwaar wil aantekenen?

Wil je graag bezwaar aantekenen tegen de bepaalde WOZ waarde Haarlem? Dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Voor heel wat mensen geldt dat ze op zoek gaan naar de exacte werkwijze voor het indienen van een bezwaar tegen hun WOZ waarde. Een dergelijke exacte werkwijze bestaat echter niet. Het is namelijk zo dat de procedure sterk wordt bepaald door de gemeente in kwestie. Wat wel geldt voor alle gemeenten is dat er een maximale bezwaartermijn bestaat van 6 weken na de WOZ-beschikking. Je dient er dus rekening mee te houden dat je altijd binnen deze periode je bezwaar kenbaar dient te maken. Doe je dat niet? Dan is de kans om bezwaar aan te tekenen voor het jaar in kwestie helaas verkeken.