Houd de wind tegen via een verplaatsbaar windscherm

De wind waait soms hard en soms zacht, soms komt de wind uit het zuiden en op andere dagen komt er een koude bries uit het noorden. Er kunnen kleine windhozen ontstaan samen met windstoten en er kan een kalm nauwelijks waar te nemen briesje staan. In een plat land als Nederland kun je de wind eigenlijk altijd voelen en ook de verschillende intensiteiten worden vaak genoeg ervaren door mensen in Nederland. Als je in een vallei woont tussen de bergen, dan is het in die vallei soms windstil terwijl er toch een flink wind staat te blazen. De bergen fungeren dan als windscherm. Maar die bergen kun je niet zomaar even ergens ander neerzetten. Dus als de windrichting draait, dan kan die rustige windstille vallei zomaar veranderen in een enorm tochtige vallei. In Nederland hebben we geen bergen die ons kunnen beschermen. Alleen steden met hoge gebouwen kunnen als winscherm fungeren, maar dan nog heb je te maken met wind die door stegen, straten en woonwijken kan waaien. Het enige wat je kunt doen is de wind direct blokkeren door een windscherm te plaatsen. Aangezien de windrichting nogal eens verandert, heeft het weinig zin om een vast scherm te plaatsen. Je kunt daarom beter voor een verplaatsbaar windscherm kiezen van premonta. Het grote voordeel van een verplaatsbaar windscherm is natuurlijk het feit dat je de wind uit alle mogelijke windrichtingen kunt tegenhouden. Nu is het niet altijd zo dat je windschermen voor alle windrichtingen nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een verplaatsbaar windscherm wilt bestellen voor je terras, dan is het vaak zo dat je slecht 1 of 2 openingen moet kunnen afsluiten. Het huis en de garage vormen een stabiel windscherm. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat je voornamelijk last kunt hebben van de wind uit het noorden en het westen. De zuid- en oostzijde zijn dan al afgesloten. Uiteraard hebben windvlagen nog wel eens de neiging om wat te draaien, waardoor wind via een omweg toch nog vanuit de zuid- of oostzijde je terras kan bereiken. Maar zolang het weer in de lente en zomer stabiel is, dan kun je een verplaatsbaar windscherm altijd op de plek zetten waar de meeste wind vandaan komt. Mocht je een groot terras hebben en kun je ook niet van de bescherming van een woning of een schuur profiteren, dan kun je ook meerdere verplaatsbare schermen aan elkaar koppelen, zodat je 1 groot verplaatsbaar windscherm hebt. 

Ontdek alles over een verplaatsbaar windscherm via premonta.nl

Als je meer wilt weten over een verplaatsbaar windscherm, dan kun je het beste even een kijkje nemen op premonta.nl. Hier vind je namelijk alles wat je moet weten over de mobiele windschermen. Zo ontdek je bijvoorbeeld dat de windschermen van premonta transparant zijn. je kunt dus optimaal blijven genieten van het uitzicht, want je kunt gewoon door het glas van het windscherm heen kijken. 

Kijk snel op de site en bestel het juiste windscherm

Als je een verplaatsbaar windscherm wilt kopen, dan kun je dat meteen regelen via de website van premonta.nl. Je profiteert dan in ieder geval van: 

  • Topkwaliteit uit Nederland
  • Eigen fabricage
  • Oneindig koppelbaar