Geef je tuin een nieuwe uitstraling!

Veel mensen zitten wel eens met hun handen in het haar als het om de inrichting van hun tuin gaat. Op een of andere manier vinden mensen het toch lastig om hier iets aan te veranderen, je het uiteraard wel met “levend” materiaal te maken. We hebben het hier natuurlijk over materiaal wat groeit. Zowel bloemen als planten als gras als bomen groeien in meer om mindere maten en als je totaal geen groene vingers hebt kan dat toch even een uitdaging zijn. In dit blog hebben we een aantal tips voor je waarmee je, je tuin een hele nieuwe uitstraling kan geven zonder dat het onkruid je strak te boven gaat. Benieuwd geworden? Lees dan vooral snel verder!

Bedek je grasmat (gedeeltelijk) met stenen

Heb jij een grasmat in je tuin maar vind je hem maar wat saai? Kijk dan eens of je met stenen de boel een beetje op kan leuken. Doordat steen een natuurlijk materiaal is kan het perfect worden gecombineerd in je tuin en je hebt er (bijna) geen onderhoud. Het groeit in ieder geval niet zoals het gras bijvoorbeeld wel doet. Met stenen kan je overigens een hoop kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een stenen tuinpad aanleggen waarover je kunt lopen. Je kan een gedeelte met stenen bedekken waarop je bijvoorbeeld wat leuke tuinmeubelen kan zetten. Of je kan een perkje maken en voor de afscheiding gebruiken maken van stenen of kiezels. Ook wat betreft de stenen zelf kan je heel veel verschillende kanten op. Van grote stenen tot kleine kiezeltjes, er is voor ieder wat wils.

Maak gebruik van plantenbakken

Wil je niet dat je planten en bloemen door je hele tuin heen gaan of zo groot worden dat onderhoud een zeer vervelende klus wordt? Maak dan gebruik van plantenbakken. Plantenbakken zijn een ideale manier om toch te genieten van planten en bloemen zonder dat je er meteen zoveel werk aan hebt. Door planten en bloemen in een plantenbak te plaatsen hebben ze namelijk maar weinig ruimte om zich echt verder uit te breiden in de grond. Uiteraard kunnen ze wel de hoogte in groeien maar dat is ook maar beperkt. Planten en bloemen in een plantenbak zorgt dus voor een onderhoudsvriendelijk tuin. Wat betreft de plantenbak kun je het beste altijd voor een houten plantenbak kiezen. Hout is een natuurlijk materiaal en match weer het beste bij je tijd.

Ga voor kleur

Mensen zijn vaak ook bang om kleur toe te voegen in de tuin maar als er een ruimte is in en rondom het huis dat alle kleuren kan verdragen dan is het wel de tuin. Juist in deze ruimte kan je experimenteren met kleuren en kleurcombinaties. Kijk wat je mooi vindt en juist niet. Door de natuurlijke tinten kun je eigenlijk bijna wel iedere kleur kiezen die je mooi vindt en binnen juist niet zo snel zou kiezen omdat je niet weet of het te combineren is.