Industriële woonstijl

industriële lampen van Robuuste Tafels

Wil je graag een stoere uitstraling geven aan je woning? Dan is de industriële woonstijl echt iets voor jou. In deze woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van de materialen beton, metaal, hout en staal. Vooral de kleuren zwart, grijs, antraciet, wit en bruin zie je terug in deze woonstijl. Bij een industriële woning zie je bijvoorbeeld de volgende meubels en accessoires terug: industriële lampen van Robuuste Tafels, oude fabriekslamp, leren bank, stalen klok en houten robuuste eettafel.

industriële lampen van Robuuste Tafels

Industriële lampen

De verlichting kan veel doen voor je interieur. Het kan grotendeels bepalen welke sfeer er in je woning is. Ook de vorm, kleur en materiaalsoort van de lamp dragen bij aan de sfeer in je woning. Een lamp van strak en glad materiaal zal bijvoorbeeld geen industriële uitstraling geven aan je huis. Als je daarentegen kiest voor een industriele lamp van robuuste tafels zal dit wel voor een stoere uitstraling zorgen.

Er zijn verschillende soorten lampen die je aan de interieur toe kunt voeren. Denk bijvoorbeeld aan een tafellamp, een hanglamp, een wandlamp, een plafonniere en een staande lamp. Als je een lamp wilt die een industriële uitstraling geeft moet je met de volgende dingen rekening houden:

Kleur

Zorg ervoor dat je een kleur kiest die past bij de rest van je interieur. Als je wilt dat de lamp echt opvalt moet je een kleur kiezen die niet zo vaak terug komt in je interieur. De lamp zal dan meer opvallen, omdat het een andere kleur is dan de rest. Om ervoor te zorgen dat je woning een stoere uitstraling krijgt kies je bij voorkeur voor een donkerdere kleur. Denk bijvoorbeeld aan antraciet, zwart, zilver, bruin, donker groen of donker blauw.

Vorm

Om een industriële uitstraling aan je woning te geven moeten de lampen van wat robuuster materiaal gemaakt zijn. Koop dus geen lamp die een strakke en gladde uitstraling heeft.

Materiaal

Kies bij voorkeur voor materialen als metaal, hout en staal. Deze materialen hebben namelijk van zichzelf al een wat stoerdere uitstraling.