Je gereedschapskar beveiligen met een hangslot.

boeidelen

Niets menselijks is ons vreemd. En dus is het ook niet vreemd dat we onze bezittingen graag goed beveiligen. We hebben hier immers vaak hard voor gewerkt en niets is zo frustrerend dat iemand “met losse handjes” er met jouw spullen vandoor gaat. Daarnaast hebben spullen die voor een buitenstaander slechts een gebruiksvoorwerp zijn, juist voor jou een heel emotionele waarde. Je kunt het beschermen of beveiligen van jouw spullen in heel technische oplossingen zoeken, met sensors en alarmsystemen.

Maar waarom niet ook eens kijken naar meer traditionele oplossingen, die vaak ook nog eens veel voordeliger zijn? Een voorbeeld van een meer traditionele oplossing is het hangslot. Deze sloten voorzien al eeuwen in de behoefte van beveiligen en doen dit ook nog eens op een heel adequate manier.

Soorten hangsloten

Het ene hangslot is het andere natuurlijk niet. Er zijn verschillende soorten:

• Cilinderslot

• Discus hangslot

• Cijferslot (zie je vaak terug op gevulde gereedschapswagen)

Het hangslot met cilinderslot is een type slot dat bekend staat om zijn degelijkheid en betrouwbaarheid. Het is verkrijgbaar in verschillende beugelhoogtes en is met een sleutel te openen. Bij een discus hangslot wordt de beugel extra beschermd. Dit maakt het lastig voor criminelen om dit slot door te knippen met een betonschaar.

Hoe meer moeite het boevengilde moet doen om iets te forceren, hoe eerder zij hun pijlen op iets anders zullen richten. Dit type slot wordt zowel voor het afsluiten van deuren en containers als voor het afsluiten door middel van een ketting gebruikt. Het cijferslot maakt voor het openen en sluiten van het slot geen gebruik van een sleutel, maar juist van een code. Het grote voordeel hiervan is dat je het toegangsmiddel tot het slot, de sleutel dus, niet kunt verliezen. Nadeel is natuurlijk dat je de code niet moet vergeten.