Klaar voor de verbouwing? Actie!

Wanneer het roer om gaat, moet dat ook goed gebeuren. Weet wat je gaat veranderen aan je woonkamer en hoe! Begin bij de basis en lees onze tips goed door.

Vloer en muren

Heb je een compleet nieuwe stijl voor ogen? Dan is het natuurlijk heel goed mogelijk dat zelfs de basis van je woonkamer daar al niet aan voldoet. Hiermee bedoelen we uren, vloer en plafond. En ook de deuren verdienen al dan niet een make-over. Misschien kan wat schuurwerk en een laag verf wonderen verrichten, samen met een nieuwe vloerbedekking. Maar misschien moet er ook wel eerst het nodige sloopwerk plaatsvinden. Hierna kun je kleuren en materialen uitkiezen en toepassen die volledig samengaan met de uitstraling die je wilt bereiken.

Meubels

Is je bank doorgezakt of kan ie nog wel een tijdje mee? Zelfs als het antwoord ja is, ga je er misschien toch afscheid van nemen als ie zou vloeken met je vernieuwde interieur. Hetzelfde geldt uiteraard voor stoelen, tafels en kasten. Als het aanpassen naar je eigen stijl belangrijk voor je is, kun je de meubels beter tweedehands aanschaffen via Marktplaats of de lokale kringloopwinkel.

Finishing touch

De aankleding is de afsluitende fase van je verbouwing. Zet de accessoires, zoals schilderijen en foto’s, bloemen en planten, beeldjes en vazen weer op hun plek. Of vervang een gedeelte ervan. Of zelfs alles! Ze moeten immers wel bij je vernieuwde interieur passen. Wat niet voldoet aan je huidige eisen, verkoop je of breng je naar de stort. Wees streng voor jezelf!

Afval

Puin, meubelen en accessoires die je allemaal kunt missen als kiespijn passen meestal niet in de kliko. Gelukkig kun je een geschikte container huren voor een schappelijke prijs. Deze wordt bij je thuisbezorgd, zodat je niet steeds heen en weer naar de milieustraat hoeft te rijden.

Succes met verbouwen!