De meest gewenste kraamcadeautjes zijn niet altijd origineel

kraamcadeautjes

De beste kraamcadeautjes zijn de dingen die nodig zijn en gebruikt gaan worden. Het zijn die cadeautjes waar steeds weer naar gepakt wordt en iedere keer wordt er eventjes gedacht aan de persoon die zo bedachtzaam was om dit te geven. Dit zijn niet de leuke winterkleertjes voor een baby van 6 maanden, terwijl het nu winter is. Ook niet de knuffels en knisperboekjes en andere speeltjes voor in de box waar de baby zelf niet meer in zou passen als je alle speelgoed erin zou leggen. En al helemaal niet de schoentjes voor baby’s van 3 maanden, hoe schattig ze er ook uit zien.

kraamcadeautjes

Uit een online onderzoek blijkt dat veel nieuwe ouders graag cadeaubonnen krijgen, wat prima is voor een collega of iemand uit de straat. Lekker makkelijk voor jezelf, en reuzenuttig voor de ontvanger. Maar je gaat toch zeker geen cadeaubon geven aan je vriendinnen of zussen? Je wil toch met je cadeau laten zien dat de ontvanger belangrijk voor je is en dat je werkelijk nagedacht hebt of energie gestoken hebt in het cadeau. Het hoeft niet superorigineel te zijn, als het maar doordacht is.

  • De ultra-nuttige cadeaus zijn niet erg persoonlijk, maar wel doordacht. Als je een ervaren moeder bent, heb je jezelf wegwijs gemaakt in de wereld van babyproducten die jezelf vaak gebruikt zoals wegwerpluiers, luierzalf, hydrofiele doeken, body lotion, enz. Een pakketje met persoonlijk geselecteerde producten is veel nuttiger dan een kant-en-klaar babypakket met lekker ruikende zeepjes en poedertjes die je alleen gebruikt als je vergeten bent boodschappen te doen en er niets in huis is.
  • De zelfgemaakt cadeautjes zijn alleen acceptabel als je werkelijk iets moois maakt. Een portret van een babyfoto terwijl je helemaal niet kunt tekenen is afschuwelijk. Een zelfgemaakte knuffel of lappenpop kan erg leuk zijn om te krijgen, maar niet als de armen er bijna afvallen en het geborduurde gezicht eruitziet alsof hij flink verminkt is. Begin er dan liever niet aan.
  • Gepersonaliseerde cadeautjes hebben als groot voordeel voor de gever, dat de ontvanger het moeilijk weer kan weggeven. Niet eens aan een broertje of zusje. Dus blijft het meestal wel in huis liggen. Als de nieuwe ouders het nu niet zo leuk vinden, kan het altijd zijn dat het kindje het zelf later wel heel leuk vindt als hij groter is. Let wel dat je de naam goed spelt. De verkeerde spelling kan het hele idee ineens verpesten.
  • Boeken zijn ook bijna altijd gewenst. Je kunt ze lang bewaren, en steeds opnieuw lezen; van voorlezen naar zelf lezen. Broertjes en zusjes kunnen er ook gebruik van maken. Design Letters heeft een leuke collectie baby boeken. Maak het persoonlijk door een onderwerp of karakter te kiezen die iets over jezelf zegt en schrijf een leuke tekst of gedichtje in de kaft.

Geen tijd? Kijk dan eens op CozyKidz.nl voor leuke baby kraamcadeaus. We kunnen de collectie die zij hebben van harte aanbevelen.