Met het hele gezin van de tuin genieten? Volg deze tips

In de gemiddelde zomer, zitten we allemaal veel liever in de tuin dan dat we in huis zijn, want daar kunnen we in de rest van het jaar wel gaan zitten. Wanneer de samenstelling van het gezin verandert, vinden mensen het soms toch lastig om alsnog voor het hele gezin een fijne plek te maken en daarom kan het een goed idee zijn om je hier eens goed in te verdiepen. Zo is er voor iedereen een fijne plek waar iedereen zich goed kan vermaken en de tijd voorbij kan laten vliegen. Zo kan een tuinset 6 personen al een goed begin zijn van een mooie hoek voor het gezin. 

De behoefte van de laatste jaren

Het is allereerst ook altijd belangrijk dat je naar de afgelopen zomers kijkt en dat je weet waar jouw eigen prioriteit ligt. Wanneer je een grote tuin hebt, kun je misschien alles wel doen wat je in je hoofd hebt, maar kies bijvoorbeeld of je liever een tuinset in de tuin zet waar je met je gezin aan tafel kunt eten of heb je toch liever een lekkere tuinset waar je op kunt hangen en borrelen met vrienden. Wanneer je merkt dat je de afgelopen zomers weinig de behoefte gehad hebt om buiten aan tafel te zitten, dan kun je deze uit je eerste plan schrappen. 

Slimmer indelen

Niet altijd hoeft de hele tuin omgegooid te worden, wanneer er kinderen komen, maar soms kan het goed zijn voor de essentie van de tuin. Wanneer je nu veel ruimte hebt waar bloemen en planten staan, maar waar je eigenlijk nog weinig tijd voor hebt, dan kun je beter kiezen om deze tuin om te ploegen en om deze ruimte vrij te maken voor bijvoorbeeld tegels, zodat er een loopauto rond kan rijden of dat er meer ruimte overblijft voor een mooie zandbak. Het is dus wel belangrijk dat je goed en slim met de ruimte omgaat en dat je niet meer zoveel ruimte weggooit. Je kunt het nu goed gebruiken. 

Zachte ondergrond

Je kunt een stukje vrijmaken voor gras of kunstgras waar kinderen gemakkelijker op kunnen spelen. Dit is vaak leuker om in te spelen dan op de tegels, omdat het natuurlijk ook een stuk zachter zit, maar daarnaast heeft het ook weinig tot geen onderhoud nodig en is het een prima ondergrond wanneer je in de zomer graag een zwembadje voor je kind neer wilt gaan zetten. Zeker kunstgras is hierbij een leuke oplossing ook om later op te kunnen voetballen zonder op de harde tegels terecht te kunnen komen. Het is tenslotte ook erg belangrijk dat het toch veilig genoeg is om er lekker te kunnen spelen. 

Slim combineren

Wanneer je veel ruimte in de tuin hebt, kan het leuk zijn om er een leuk speeltoestel neer te zetten waar je kinderen zich lekker kunnen vermaken en waarbij het leuk is om samen met vriendjes of vriendinnetjes te gaan spelen. Zo kunnen de ouders lekker borrelen en barbecuen. Zo kun je voor iedereen een fijne tuin maken door de belangrijke aspecten voor iedereen slim te combineren. Bedenk je ook goed dat je niet meer zoveel tijd hebt voor onderhoud aan de tuin en dat je hier ook niet meer op moet blijven hopen.