Natuurvriendelijk & Snel Mollen Verjagen? Lees onze tips!

Naast het produceren van luide knallen, wordt karbiet ook regelmatig voor andere doeleinden gebruikt, vooral voor het mollen verjagen. Het gas wat vrijkomt is bijvoorbeeld erg onaangenaam voor de meeste diersoorten. Niet zozeer omdat het giftig is, maar omdat het sporen van fosfine en arseen kan bevatten. Hierdoor wordt karbiet zo nu en dan gebruikt als middel voor het verjagen van mollen en woelmuizen. Simpelweg een blokje karbiet in een graafgang leggen en besprenkelen met water. Het vrijkomende ethyn verjaagt de dieren binnen een mum van tijd.

tip-diervriendelijk-mollen-vangen

Waarom mollen verjagen

Al sinds mensenheugenis zijn mollen (en ook woelmuizen en ratten) een groot probleem voor mensen die de trotse eigenaar van een gazon zijn. Vroeger had iedere stad zelfs een speciale mollenvanger om de mollen te bestrijden. Tegenwoordig wordt dit beroep eigenlijk niet meer uitgeoefend en dat ligt vooral aan het feit dat er steeds meer vervangende methoden zijn gekomen.

Waarom is het een diervriendelijke manier

Je vraag je misschien af, waarom is het bestrijden met mollen carbid eigenlijk een goede oplossing? Het klinkt misschien vrij wreed maar niets is minder waar. Het is zelfs een van de meest diervriendelijke manieren om mollen bestrijden mogelijk te maken. Vele andere manieren zoals elektrische schokken kunnen de dieren doden. Carbid zal alleen een nare geur verspreiden waardoor de mollen en ander ongedierte snel een ander onderkomen zal zoeken. Als je nog wat carbid over hebt aan het einde van het jaar dan weet je er vast wel raad mee, je kan het natuurlijk ook gebruiken voor het traditionele carbid schieten wat vooral in de noordelijke en oostelijke provincies gebeurd.