Prachtige bloementuin ideeën

Unilux

Een goed bloem tuinontwerp moedigt beginners aan om hun handen vuil te maken, en het wordt nooit saai voor degenen die doorgewinterde tuiniers zijn. Verken prachtige bloementuinen die je vroeg uit bed halen in het weekend, gewoon voor de kans om te zien welke nieuwe bloemen zijn geopend met de zonsopgang. 

Grote tuin

Wat gebeurt er in de grote bloementuin? Vaak is het ongelukkige antwoord, ’te veel’. Het is gemakkelijk om een grote bloementuin uit de hand te laten lopen, maar een agressieve bewerking kan orde brengen in de chaos. Red de gezondste bomen en knapste struiken, want dit zal de ruggengraat van de tuin zijn. Kies twee contrasterende kleuren of één kleurenfamilie (zoals paars en roze). Voeg meerjarige bloeiende planten toe in groepen van drie tot vijf; de herhaling is aangenaam voor het oog. Tot slot, focus op regelmatig onkruid wieden, want de wiet van vandaag is de wiet patch van morgen. 

Eetbare Bloementuin

De moestuin in de achterste hoek verstoppen is verleden tijd. Moes tuinen vieren het feit dat tuinen mooi en heerlijk kunnen zijn, terwijl ze de symbiotische relatie tussen groenten en bloemen opspelen. Groenten krijgen een enorme productiviteit boost wanneer bestuivers die worden aangetrokken door nectarrijke aanplant ook bezig zijn met het verwisselen van stuifmeel op tomaten-, pompoen- en komkommer bloesems. Bovendien helpen de nuttige insecten die afhankelijk zijn van bloemennectar (denk aan sluipwespen en lieveheersbeestjes om te beginnen) om groente plagen onder controle te houden, waardoor het gebruik van pesticiden kan worden verminderen. 

Wanneer je een bloementuin begint is het belangrijk om ook na te denken over schaduw in de tuin. Niet alle bloemen worden blij als ze de hele dag in de zon staan. Er zijn verschillende manieren om schaduw te creëren in de tuin, bijvoorbeeld: knikarmschermen, uitvalschermen, schaduw driehoeken, parasols en bomen. Ga naar Rainbow voor meer informatie.