Prachtige meubels, maar dan niet één uit een dozijn

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe meubelen, dan komt u er al snel echter dat veel meubelen op elkaar lijken. Veel van deze meubelen zijn afkomstig uit massaproductie. Dat betekent doorgaans dat deze meubelen alles behalve uniek zijn, met als gevolg dat de kans dat uw buren exact hetzelfde meubelstuk hebben staan, heel groot is. Naast dat u niet erg origineel bent, kan het voorkomen dat de kwaliteit soms te wensen over laat. Wanneer u gaat verhuizen bijvoorbeeld, kan het zijn dat het meubelstuk schade oploopt en wellicht uit elkaar valt. Wanneer u een antieke kledingkast heeft, zal de kans heel groot zijn dat deze wel kwaliteit is. Een antieke kledingkast gaat, zoals de term doet vermoeden, al meer dan 100 jaar mee. Dit betekent dat de kast vele verhuizingen, intensief en langdurig gebruik heeft overleefd.

Handgemaakt en bestendig

Antieke meubelen zijn vaak handgemaakt. Dat betekent dat de kwaliteitscontrole erg goed is. Wanneer u de meubelen bij een echte antiekwinkel koopt, dan zal deze nog eens een extra onderhoudsbeurt krijgen. Het komt bij oudere meubelen namelijk vaak voor dat deze wat scheurtjes gaan vertonen. Dit komt omdat het houdt niet steeds ‘werkt’. Verschillen en vocht en droogte kunnen ervoor zorgen dat het hout uitzet of wat krimpt. Dit kan ervoor zorgen dat hout gaat scheuren

Professionele restauratie

Dat een kast deze gebreken toont, betekent niet dat deze volledig is afgeschreven. Een professionele meubel restaurateur kan namelijk deze gebreken verhelpen. Met speciale vulmiddelen worden de scheurtjes opgevuld en weer netjes opgeschuurd. Door middel van een mooie nieuw was- of verflaagje is er niks meer te zien van deze restauratie. Het kan ook voorkomen dat er houtworm is gaan nestelen in het hout. Ook dit kan professionele en schadeloos worden verholpen. Geen reden voor paniek dus.