Slim besparen op je energiekosten met de led TL armatuur met sensor

Met een led TL armatuur kun je jaarlijks besparen op je energiekosten. Maar met een led TL armatuur met sensor kun je nóg meer geld besparen op je energierekening. Over het algemeen vind je een led TL armatuur met een bewegingssensor, een lichtsensor of beide sensoren in 1 armatuur. Ook kan een led TL met armatuur over een RF (radiofrequentie) sensor beschikken, in sommige gevallen apart of samen met een ander type sensor. Als je precies wilt weten hoe je met een led TL armatuur met sensor kunt besparen, dan kun je dit hieronder verder lezen.

Energiekosten verlagen in werkomgevingen

Wanneer je een bedrijf hebt of op zoek bent naar led TL verlichting voor een bedrijf, kan een led TL armatuur met een sensor een goede oplossing zijn. Dit soort armaturen hebben minder onderhoud nodig. Ze gaan alleen aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Zo heeft een led TL met sensor een langere levensduur, waardoor je geld bespaart. Bovendien heb je als bedrijf zo een kleinere ecologische voetafdruk, wat bijdraagt aan een duurzame werkplek. Uiteraard is een led TL met armatuur ook geschikt voor ruimtes in huis, zoals in een garage, schuur, zolder, gangkast etc.

Voordelen van led TL armaturen met sensor voor huiseigenaren en bedrijven

Een led TL met bewegingssensor of een ander soort sensor brengt meerdere voordelen met zich mee voor zowel huishoudens als bedrijven. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • De levensduur: een conventionele TL armatuur gaat gemiddeld 10.000 branduren mee. Op basis van 8 branduren per dag, staat dat gelijk aan bijna 3,5 jaar. Een led TL met armatuur gaat gemiddeld 50.000 branduren mee. Op basis van 8 branduren per dag, staat dat gelijk aan ongeveer 17 jaar. Een groot verschil dus! En met bijvoorbeeld een led TL met bewegingssensor, gaat de verlichting alleen aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Hierdoor gaat de armatuur nog langer mee dan 17 jaar.

  • Meer gebruiksgemak: daarnaast zorgen led TL armaturen met sensor voor meer gebruiksgemak. Omdat deze op sensoren werken, hoef je zelf nooit meer de verlichting handmatig aan of uit te zetten wanneer je een ruimte binnenloopt of verlaat. Zo vergeet je nooit meer het licht uit te zetten. Dat verlengt de levensduur en scheelt u geld.

  • Instelbare instellingen: verder beschikt een armatuur led TL met sensor soms over aanpasbare instellingen voor de sensor. Zo kun je dan bijvoorbeeld de gevoeligheid van de sensor instellen. Hiermee bent u er zeker van dat de verlichting op tijd, en alleen wanneer nodig, aanspringt. Vaak kun je ook de brandtijd aanpassen. Tot slot kun je in sommige gevallen ook de lichtniveaus aanpassen, oftewel de lichtsterkte.

Met led TL armaturen en alle bijkomende voordelen, zorg je ervoor dat jij, of jouw bedrijf, energie en dus geld bespaard.