Sommige soorten daken die je moet weten

bitumen dakbedekking aanbrengen

Het dak is een onderdeel van een gebouw dat fungeert als een beschermer van de kamer en de bewoners van het huis tegen allerlei externe factoren, zoals bescherming tegen direct zonlicht, blootstelling aan regenwater en tegen stof dat door de wind wordt meegevoerd. Door de positie van het dak dat zich in de hoogste stand in een gebouw bevindt en de wanden als ondersteuning, moeten de dakbedekkingsmaterialen gemaakt zijn van sterke maar ook relatief lichte materialen. We kennen al verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen die vaak worden gebruikt in woongebouwen of openbare gebouwen, waaronder bitumen daken, PVC-daken en groendaken. Deze drie voorbeelden van daken kun je toepassen op jouw woning door te kijken naar de wensen en het budget dat bij je past.

Bitumen gebruiken voor het dak van uw huis

Onder de verschillende soorten daken die beschikbaar zijn, kan het kiezen van een bitumen dak een optie zijn die je zou moeten overwegen. Als je een plat dak hebt, kunt je bitumen dakbedekking aanbrengen. Naast de lage prijs is bitumendak eenvoudig aan te brengen, waardoor het werk sneller en lichter is wat het geschikt maakt voor platte daken. Bij hoge temperaturen kan het bitumendak barsten waardoor het dak op den duur gaat lekken. Dit probleem kan echter gemakkelijk worden overwonnen. Het is voldoende om asfaltplaat te verbranden en over het lekkende deel te plaatsen, en dan is het lek probleem volledig opgelost. Voordat er echter grotere schade aan het bitumen dak ontstaat, is het van groot belang dat je het bitumendak regelmatig onderhoudt, zodat de kwaliteit behouden blijft en lang meegaat.

bitumen dakbedekking aanbrengen

Waarom je bitumen voor jouw dak zou moeten gebruiken

Bitumen is een type dak gemaakt van asfalt en heeft de kenmerken lichtgewicht, gemakkelijk aan te brengen en sterk maar ook kostenbesparend te zijn. Bitumen daken worden meer toegepast op platte daken van huizen, fabrieksgebouwen en warenhuizen. Als je bovendien bitumen dakbedekking wilt aanbrengen, gaat dat ook nog eens gemakkelijk en snel, zodat je tijd en kosten kunt besparen. Het onderhoud van bitumen daken is ook heel eenvoudig. Wel dien je regelmatig onderhoud aan het bitumen dak te doen, zodat de kwaliteit behouden blijft.