Tegelvloer houtlook, wat is het?

Een houten vloer geeft een mooie uitstraling in een wooninrichting. Het geeft direct warmte en sfeer aan bijvoorbeeld je woonkamer. Helaas heeft een houten vloer veel onderhoud nodig. Voor deze houten vloer is nu ook een nieuwe en duurzamere variant. De tegelvloer houtlook. Een tegelvloer met een houtmotief. Hiermee heb je het beste van 2 werelden. De warmte en sfeer van een houten vloer en de duurzaamheid van een tegelvloer. Daarnaast scheelt het je heel veel onderhoud. Op tegels zullen geen krassen komen in tegenstelling tot hout. Ook zijn tegels steviger.

Tegelvloer houtlook en vloerverwarming, kan dat?

Een groot voordeel van een tegelvloer is dat het ideaal is voor vloerverwarming. De tegels geleiden de warmte goed. Hierdoor zal de warmte snel door het huis heen gaan.  Doordat de warmte wordt begeleid is het energievriendelijk. Door de vloerverwarming is er geen radiator meer aan de muur nodig. Je zal in huis niet alleen genieten van de warme van de vloerverwarming maar ook van de warme look. Een tegelvloer houtlook is in combinatie met vloerverwarming een grote aanrader!

Zijn er ook tegels met houtlook voor de badkamer?

Een houten vloer is in de badkamer nooit een goed idee. De badkamer is daarvoor uiteraard veel te vochtig. Het materiaal zal gaan schimmelen of wellicht helemaal kromtrekken. Een tegelvloer met houtlook is daarom ook in deze ruimte een goede oplossing. Door de houtlook kan je direct een natuurlijke en warme uitstraling creëren in de badkamer. Tegenwoordig zijn ze in alle kleuren en formaten te krijgen zodat je de perfecte combinatie kan maken met jouw badkamermeubels. 

Voor kleine ruimtes zijn deze tegels zeer goed toe te passen. Heb je gekozen voor rechthoekige tegels? Door ze horizontaal te leggen lijkt de ruimte een stuk breder. Wil je de ruimte smaller laten ogen? Dan moet je de tegels verticaal leggen. Hierdoor lijkt de ruimte ook hoger. 

Tegelvloer houtlook ook voor buiten

Uiteraard zijn er ook voor buiten tegels te krijgen. Zeker in de buitenlucht is dit heel erg fijn. Een houten vloer beschadigt een stuk sneller, helemaal buiten. Net zoals de tegels voor binnen zijn ze buiten ook onderhoudsvriendelijk. Heb je geen zin om jaarlijks de houten vloer buiten te schuren en in de olie te zetten? Dan is een tegelvloer houtlook zeker een optie voor buiten. De tegels zijn niet van echt te onderscheiden. Ze zijn voorzien van nerven en noesten net zoals echt hout.  

Tegels met houtlook

Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk als je het hebt over de inrichting van je huis. Een van deze ontwikkelingen zijn de tegels met houtlook. Wat is het? Een tegel zoals je die gewend bent maar dan met een houtlook. Ze zijn tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden. De houtstructuur, noesten en nerven zijn in de tegels zeer mooi verwerkt. Ondertussen is het assortiment al flink uitvergroot. Je kan kiezen tussen uiteenlopende kleuren en houtpatronen. Ook zijn ze in diverse afmetingen al te krijgen. Kortom voor elke kamer in huis een oplossing met de houtlook tegels, zeker wanneer je eens een kijkje neemt bij de specialisten van Tegels en Laminaat!