Toilet of inloopdouche in de badkamer iets voor jou?

Heb je er weleens over nagedacht om een toilet of inloopdouche in je badkamer te plaatsen? Het lijken namelijk misschien kleine – niet essentiële – zaken, maar als je ze eenmaal hebt, zal je zien hoe fijn het is. In de avond naar het toilet gaan, is vaak geen pretje. Je moet dan misschien wel een hele trap af en weer op, dus voordat je weer in je warme bedje ligt, ben je alweer wakker. Met een toilet in de badkamer los je dit probleem op. Een nachtelijk toiletbezoekje wordt hiermee iets wat je snel kunt voltooien.

Een mooie inloopdouche in je eigen badkamer

Naast een toilet in je badkamer, is ook een inloopdouche misschien iets voor je. Dit staat net wat stijlvoller dan een ‘ouderwetse’ douchecabine. Een tweede voordeel is dat het ruimtelijkere oogt. Dit type douche is ook een stuk makkelijker in onderhoud. Je hoeft namelijk niet allerlei rubbertjes en voegen schoon te maken die je bij een douchecabine wel hebt. Omdat je daarnaast geen opstapje hebt, is een inloopdouche ideaal voor mensen die slechter ter been zijn en voor kinderen. Let er wel op dat je een goede dweil aanschaft, omdat de omliggende vloer dus nat zal worden.

Nadelen van een inloopdouche

Er zijn daarnaast nog een aantal nadelen aan een inloopdouche vergeleken met een douchecabine. Nadelen is misschien een groot woord, maar er zijn natuurlijk wel punten waar je rekening mee moet houden. Bij een inloopdouche heb je aan één kant een glazen scherm en de andere zijde is open. Hiermee zul je de watertemperatuur misschien automatisch iets hoger zetten, omdat de warmte je badkamer in kan ontsnappen. Dit in tegenstelling tot bij een douchecabine waarbij de warmte lekker binnen in de cabine blijft. Een tweede nadeel is dat de badkamerspiegel sneller beslaat bij een inloopdouche, omdat de warmte dus de badkamer in in gaat.

Een toilet in de badkamer: handig!

In de eerste alinea hadden we het al over hoe handig het is om een toilet in de badkamer te hebben. Dit scheelt je onnodig de trap af te moeten lopen. Dit is handig, zeker in de nacht! Het mooie is ook dat er super veel keuze op het gebied van toiletten. Ga je voor een hangend toilet, een staand toilet, een toilet met bidet of zelfs een urinoir? Het is maar net wat je mooi vindt en wat bij de inrichting van je badkamer past. Laat je goed informeren door een partij met kennis van zaken en dan komt het zeker goed.