Waarom de dekbedovertrek van hotelkwaliteit zo populair is

dekbedovertrek hotelkwaliteit

Een van de meest opvallende trends van nu: een dekbedovertrek van hotelkwaliteit in je woning. Deze trend is opvallend, want vroeger werden hotelkamers vaak gezien als onhygiënisch en ongezellig. Tegenwoordig is er echter veel behoefte aan deze strakke, schone uitstraling en willen mensen de rust van een hotelkamer graag thuis ervaren.

dekbedovertrek hotelkwaliteit

De voordelen van je eigen ‘hotelkamer’ aan huis:

  • het is makkelijker schoon te houden
  • het houdt je ruimte rustig qua kleuren en materialen
  • het heeft een chique uitstraling

Chique en strak

De luxe uitstraling van de hotelkamer is waarom steeds meer mensen ernaar verlangen. Zacht, wit beddengoed, alle spullen netjes opgeborgen, geen heftige kleuren: kortom, de hotelkamer is goed voor je gemoedsrust. De luxe uitstraling van een hotelkamer begint natuurlijk bij het beddengoed.

Een andere reden om van je slaapkamer een hotelkamer te maken is omdat dit makkelijk schoon is te maken. Een hotelkamer is ingericht om makkelijk schoon te houden en dat maakt het voor jou ook gemakkelijker om een hygiënische ruimte te creëren. 

dekbedovertrek hotelkwaliteit

Wat is hotelkwaliteit? 

Je hebt nu een paar keer de term ‘hotelkwaliteit’ voorbij zien komen, maar wat houdt dit eigenlijk in? De term is niet specifiek vastgelegd, maar meestal heeft het in eerste instantie te maken met kleur. Hotellinnen is wit of lichtgekleurd. Daarnaast is er echter nog een ander belangrijk aspect: het materiaal. Vaak is hotelkwaliteit synoniem voor satijn. Satijn is zacht, goed voor je huid en chique. Daarnaast zijn er ook hotels waar de lakens gemaakt zijn van linnen, een prettig materiaal dat je goed koel houdt in de zomer.