Wat is een grondboor?

Palenrammer kopen

Een grondboor is een soort gereedschap. Met deze boor is het mogelijk om gaten te maken in de bodem. Op deze manier kan bijvoorbeeld makkelijk bodemonderzoek worden gedaan. Bij het gebruik van een grondboor wordt aarde uit de grond naar boven gedraaid. Hierdoor kan een grondmonster worden genomen, voor zoals hierboven genoemd bodemonderzoek. Verder wordt een grondboor ook gebruikt om een paal te kunnen slaan of om een boom te planten. Je hebt handgrondboren of grondboor tractor. Om verschillende dieptes te bereiken zijn er verschillende steelstukken verkrijgbaar. Een grondboor kan enkele tot een tiental meters de grond in.

Wat doet een grondboor achter een trekker?

Een grondboor kan ook worden gemonteerd aan een trekker. Deze montage gebeurd door middel van een aftakas. De trekker en grondboor combinatie wordt veel gebruikt in de landbouw en landschapsbouw. Vaak hebben deze bedrijven al een tractor beschikbaar, hierdoor is de grondboor een makkelijke toevoeging. Dit scheelt vaak ook in de extra kosten. Op deze manier voorkomen deze bedrijven dat ze bijvoorbeeld een graafmachine moeten huren. De grondboor tractor zorgt ervoor dat veel werkzaamheden gemakkelijker gaan. Voorbeelden van deze werkzaamheden zijn omheiningen aanleggen of drainage verzorgen. De gemiddelde grondboor is 85 kilo, het is dus belangrijk om te checken of de trekker dit aan kan.

Welke gaten kan je boren met een grondboor?

Er zijn veel mogelijkheden met een grondboor. Zoals hierboven al is benoemd kunnen ze gebruikt worden voor drainage, het planten van bomen of het afnemen van een bodemmonster. Verder kunnen afrasteringen ook snel geplaatst worden. Er zijn verschillende accessoires voor de grondboor. Elk met een andere doorsnede, zo is het gemakkelijker om te kijken welke maat je nodig hebt. Elke grondboor is verlengbaar door middel van spiraalvormige verlengstukken. Deze stukken variëren in breedte van 57 mm tot 305 mm. Door de grondboor te gebruiken is er aanzienlijk minder fysiek werk nodig. Doordat de grondboor de gaten voorgeboord heeft.