Woonhuisbeveiliging

carpenter at door lock installationHet beveiligen van een woonhuis is een van de belangrijkste zaken die we kunnen beveiligen. In ons huis horen we ons veilig te voelen. Je komt er tot rust, je beleeft er intense momenten. Je leeft er. Daarom is het zaak die woning zo goed mogelijk te beveiligen. We geven enkele tips over hoe je dit het beste kunt doen.

Zorg voor goed hang- en sluitwerkLogoSlotenmakerAntwerpen

Tegenwoordig zijn er sloten te koop die aan diverse kwaliteitseisen voldoen. Als je hier goed op let, weet je zeker dat je kwalitatief goede sloten in de deur hebt zitten. Voorbeelden hiervan zijn het Politie Keurmerk Veilig Wonen en uiteraard het SKG keurmerk. Het eerste keurmerk wordt gegeven aan alle producten die voor een veiligere woning zorgen, het tweede keurmerk wordt uitgedeeld aan producten die een bepaalde mate van inbraakwerendheid kunnen bieden. Als een inbreker minimaal drie minuten wordt vertraagd in zijn ongewenste taak, krijgt een slot één ster. Als deze vertraging minimaal drie en maximaal vijf minuten bedraagt, krijgt het slot twee sterren. Als de vertraging meer dan vijf minuten bedraagt, wordt er een waardering uitgekeerd van drie sterren. Als je zorgt voor een slot met drie sterren dan zit je dus letterlijk altijd veilig.

Eventuele aanvullende maatregelenLock and key

Als de beveiliging van je woning geheel op orde is, kun je eventueel overgaan op aanvullende maatregelen. Denk hierbij aan een inbraakalarm of het ophangen van beveiligingscamera’s. Hier kan antwerpenslotenmakers.be je helpen. Noodzakelijk hierbij is wel dat de basisbeveiliging van de woning op orde is. Wanneer dit immers niet het geval is, zullen inbraken misschien wel op beeld worden vastgelegd en gaat er misschien wel een alarm af, maar dan is het al te laat. De inbreker is dan immers al binnen en juist dat is iets wat je wil voorkomen.