Zelf je eigen keuken samenstellen

Om jouw ideale droomkeuken te realiseren kun je zelf een keuken samenstellen. Er zijn online veel tool die je kunt gebruiken om jouw keuken zelf in te delen. Je krijgt een mooie 3D plattegrond waarin je precies jouw nieuwe keuken kunt zien. Hier kun je meespelen om zo tot de juiste indeling te komen. Je krijgt direct een goed beeld van hoe jouw nieuwe keuken er in die ruimte uit zou komen te zien. Deze plattegrond kun je vervolgens meenemen naar een keukenzaak om zo samen met een ontwerper of met de medewerkers van de zaak te kijken welke keuken hier mooi bij past. Op die manier kun je jouw keuken samenstellen op het gebied van de indeling, de materialen, de kleuren en de apparatuur van de keuken. 

Een keuken naar jouw smaak en inrichting

Wanneer de keukens die je in de showrooms ziet niet helemaal jouw smaak zijn kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan en jouw ideale keuken samenstellen. Hierin kijk je naar de ruimte die je te besteden hebt. Zorg dat je alle afmetingen goed noteert zodat je jouw ontwerp in 3D kunt maken. Kies je voor een kookeiland of een grote hoekkeuken? Ga je voor een industriële keuken of kies je voor een klassieke keuken? Door zelf een keuken te ontwerpen kun je een keuken samenstellen die voldoet aan al jouw wensen en die precies in het interieur past. Zo weet je ook zeker dat je jouw keuken niet snel bij vrienden of familie in huis zal zien staan wat wel kan gebeuren bij een standaard IKEA keuken. 

Zelf een keuken samenstellen: houd hier rekening mee

Zelf een keuken samenstellen geeft je de vrijheid om jouw ideale droomkeuken te bouwen. Houd er echter wel rekening mee dat je in het ontwerp ook de ramen en deuren meeneemt. Een ander belangrijk punt zijn de leidingen en aansluitingen. Wanneer je wat meer te besteden hebt kunnen de leidingen worden omgelegd zodat je jouw apparatuur kunt laten plaatsen waar je maar wilt. Wanneer je hier niet extra voor wilt betalen dien je rekening te houden met de plaatsing van de apparatuur. Ook wil je niet dat de keukenkastjes voor het raam hangen of dat de deur van de koelkast tegen de deur of muur aankomt. Neem deze elementen dus mee in je ontwerp om onaangename verrassingen te voorkomen. 

Samen met een ontwerpen een keuken samenstellen

Om er zeker van te zijn dat jouw ontwerp aan alle eisen voldoet kun je samen met een ontwerper jouw keuken samenstellen. Hierin geef je jouw wensen en eisen door en kunnen jullie samen rond de tafel gaan zitten om jouw droomkeuken te ontwerpen. De indeling, het materiaal, de kleuren en de apparatuur van de keuken kun je helemaal naar wens zelf samenstellen. Zo kies je voor een mooi marmeren werkblad of juist voor een houten werkblad. Ga je voor witte kastjes zonder greepjes of voor zwarte kastjes met leren greepjes. Wat je smaak en stijl ook is; je kunt jouw keuken hier eenvoudig op aanpassen.