Zo kun je de vloer renoveren met vloercoating 

Is jouw vloer aan vervanging toe? Of ben je er simpelweg op uitgekeken? Door de vloer aan te pakken kun je zowel de woonkamer, keuken als garage een compleet nieuwe uitstraling geven. Omdat het laten storten van een nieuwe vloer hoog in de kosten kan oplopen, is de vloer renoveren met vloercoating een betere optie. Met een vloercoating ziet jouw vloer er immers binnen de kortste keren weer fris en als nieuw uit! 

Wat is vloercoating? 

Laten we eerst eens kijken naar wat vloercoating precies is. Bij gebruik van vloercoating wordt een beschermende laag over de bestaande vloer aangebracht. Dit wordt met name vaak gedaan bij een beton-, anhydriet- en cementvloeren. Omdat coatings snel zijn uitgehard kan de vloer snel weer in gebruik worden genomen. Met een Remmers webshop vloercoating bijvoorbeeld creëer binnen korte tijd een geheel nieuwe vloer. De vloercoating zorgt voor waterdichtheid en beschermt de vloer tegen vocht en vuil. Wat ons betreft een goede optie om jouw vloer te renoveren! 

Herstelwerkzaamheden uitvoeren

Vloerrenovatie kan worden toegepast naar aanleiding van verschillende redenen. Zo kan gemakkelijk een scheur worden gedicht of kan een kras onzichtbaar worden gemaakt. Als de beschadigingen te groot zijn, kan beter wel de hulp van een professioneel bedrijf worden ingeschakeld. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van vloercoating om de vloer weer als nieuw te maken. Een vloercoating is verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt de coating dus helemaal persoonlijk uitkiezen. Tot slot kun je ook vloercoating gebruiken om de vloer waterdicht te maken. Een gecoate vloer die waterdicht is zorgt er dan voor dat de ondervloer niet wordt aangetast wanneer je een glas drinken laat vallen. 

Vloercoating zelf aanbrengen 

Je kunt ervoor kiezen om de vloerrenovatie uit te besteden aan een ander bedrijf, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Zo kun je besparen op de kosten en geeft het renoveren van jouw eigen vloer je natuurlijk ook een trots gevoel. De vloer waarop de coating wordt aangebracht dient ook mooi egaal en zonder beschadigingen te zijn. Eventuele beschadigingen zijn eenvoudig te repareren met producten die hiervoor speciaal bestemd zijn. Voordat je de vloer gaat coaten, dient deze vrij te zijn van stof en vuil en is het verstandig eerst een grondering aan te brengen. Nadat deze goed droog is kan de coating volgens de handleiding worden aangebracht en kun je binnen korte tijd van een mooie nieuwe vloer genieten.